Nieuws

Geluidmeetpleinen voor DAF

De bekende Nederlandse vrachtwagenfabrikant DAF heeft ons ingeschakeld om hun geluidmeetpleinen up te daten. Vanwege onze kennis van stil asfalt en voertuigtechniek kregen we deze opdracht samen met Sweco (Grontmij) en BAM. De uitdaging was om de stilste geluidmeeetpleinen ter wereld aan te leggen welke aan de geldende ISO-normen voldoen. Naast deze normen had DAF nog extra strenge eisen opgesteld welke tegen de grenzen van wat technisch en akoestisch mogelijk was.

Al eerder hadden we met succes en speciaal asfaltmengsel voor vrachtwagens mbv onze, in samenwerking met de TU Delft ontwikkelde, Akooestische Optimalisatie Tool SIROTOL ontworpen in opdracht van de DCMR. Dit mengsel is nader afgestemd op de ISO-normen en aanvullende eisen van DAF. Dit heeft geleid, na veel testen en modelleren, tot 3 nieuwe meetpleinen op de proefbaan in Sint-Oedenrode en bij de fabriek in Eindhoven.

Wij hebben in samenwerking met de KOAC en de Universiteit van Antwerpen alle certiceringsmetingen verzorgd. De geluidmeetpleinen bij DAF zijn hiermee enkele van de stilste zo niet de stilste ter wereld.

 

Plenaire lezing ISCV 

Op de 22ste International Congress on Sound and Vibration waren wij uitgenodigd om een plenaire lezing te verzorgen. Vanwege onze grote bijdrage tot en kennis van het vakgebied heeft de organisatie bestaande uit gerenomeerde wetenschappers op het gebeid van de akoestiek ons hiervoor uitgenodigd.

Voor een publiek van ongeveer 500 akoestici uit de hele wereld hebben we een overzicht van het vakgebied gegeven met hier en daar een kijkje in de keuken. 

Vele aanwezige internationale collega's hebben nadien aangegeven dat de lezing een van de beste van het congres was.

 

Stille busbaan in beton voor Eindhoven

Naar aanleiding van een voordracht op de BetonInfra dag heeft de gemeente Eindhoven ons verzocht een stille busbaan in beton te ontwerpen. Beton heeft nog vaak een luidruchtig imago, maar met nieuwe technieken is beton geluidtechnisch vergelijkbaar met asfalt, echter met een veel langere levensduur. Voor de busbaan zijn 2 technieken toegepast. De eerste betreft het mede door ons ontwikkelde Geoptimaliseerd Uitgeborsteld Beton (GUB). Dit type is echter nog nooit op een busbaan getest. De tweede techniek is gebaseerd op succesvolle proeven uit de VS en Belgie. Hierbij worden op een speciale wijze langsgroeven in de beton aangebracht. 

De eerste gelduimetingen tonen aan dat er significante geluidreducties te verwachten zijn.