Wie zijn wij? Een jong specialistisch adviesbureau op het gebied

Over ons

GESCHIEDENIS

Oprichter van VANKEULEN advies bv is Wim van Keulen. In 1981 begon hij met de studie Technische Natuurkunde in Delft. Na afstuderen in de vakgroep Akoestische Perceptie mocht hij ook daar in 1988 aan de slag als promovendus. Na wat omzwervingen uiteindelijk in 2004 summa cum laude gepromoveerd.

Het onderwerp was hoe wij mensen kunnen richtinghoren. Later kwam die kennis weer goed van pas....

In 1994 heeft hij het wetenschappelijke wereldje vaarwel gezegd en aan de slag gegaan als adviseur bij het akoestische adviesbureau M+P. Hier kwam hij al snel in contact met geluidreducerende wegdekken ("stil asfalt").

In 2003 werden de oproepen van zijn vaste klanten om een eigen bureau op te richten teveel om te negeren. En zo geschiedde het dat op 1 april(!) dat jaar VANKEULEN advies van start ging.

In 2005 is InfraGeluid opgericht met als doel als één bedrijf naar buiten te treden. In 2016 is dit verband opgeheven na ontdekking van fraude van één van onze partners (ook dat soort dingen komen helaas voor).

Maar het idee leeft wel voort: met zorgvuldig gekozen samenwerkers treden we als één partij en aanspreekpunt naar buiten richting klant en bieden we een breed pakket aan diensten aan.

In 2012 was Wim weer terug op de TU Delft als begeleider en promotor bij een promotie-onderzoek naar rolgeluid. Dit heeft geleid tot het nauwkeurigste rolgeluidmodel van dit moment: SIROTOL. Vele asfaltsoorten zijn intussen hiermee geoptimaliseerd.

In 2013 hebben we besloten om de helft van onze opdrachtgevers af te stoten. Dat was wel een beetje zuur, maar daardoor was er meer tijd om ons oorspronkelijke te halen: de beste te worden!

In 2015 mocht Wim op een internationaal akoestisch congres een plenaire lezing houden. Dat en alle verdiensten in m.n. het onderwijs leidde in 2019 dat hij verkozen werd als Director van het International Institute of Acoustics en vervolgens in 2023 als Executive Officer.

In 2023 bestaan we 20 jaar! En toevallig ook in dit jaar hebben we onze 1.000ste opdracht gekregen!

Bent u benieuwd naar al onze publicaties?

Sinds 1986 hebben wij meegewerkt aan publicaties in het binnenland en buitenland!

KLANTREACTIES

Je geeft heldere en duidelijke adviezen betreffende de mogelijkheden van het geluidsreducerend asfalt, zowel op het gebied van wat op asfaltgebied mogelijk is als ook de omschrijvingen in het bestek.
Het is prettig dat je deze adviezen ook ongevraagd geeft.
De rapportage's zijn goed en duidelijk leesbaar.
Afspraak is afspraak

Een dikke plus was het feit dat jullie ter plaatse zijn wezen kijken, waardoor je goed kon meedenken.
Hierdoor kon je de keuze maken om de metingen in de avonduren uit te voeren. Perfect.

Jij voert voor ons geluidsmetingen en berekeningen uit, en hiermee moet je zeker doorgaan.

Wat doe je goed: afspraken nakomen en kwaliteit leveren.

CREATIEF MEEDENKEN IN OPLOSSINGEN EN TECHNOLOGIE.

De gemeente heeft een praktisch en nuttig advies ontvangen, tegen een alleszins redelijke prijs, dat heeft geresulteerd in (het beoogde goede) bestek; één en ander is binnen een korte doorlooptijd gerealiseerd.

Layout rapportage is duidelijk. Manier van open communiceren.

Wat je goed doet is met jouw kennis de geluidsproblemen helder te maken naar zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers en ook aandragen van oplossingen maar ook om verwachtingen reeel te maken en dat te vertalen in redelijke eisen.

Denkt mee in de klantvraag, en adviseert, bespreken van de resultaten.

1981 - 1988
1987
1988 - 1994, 1996 - 2004
1989
1994 - 2003
1996
1996 - heden
1999

2003

2004
2005
2005
2006
2007 - 2018
2008
2008
2009 - 2013
2010
2010
2011
2011 - heden
2014
2018 - 2022
2023
2024

studie Technische Natuurkunde, TU Delft.
docent Theoretisch Informatica, RISO
promotie-onderzoek Technische Natuurkunde, TU Delft.
stralingsdeskundige, niveau C
adviseur M+P
lid CROW-werkgroep, Cwegdek
docent Post Academisch Onderwijs
lid ISO-werkgroep, alfa in situ

oprichting VANKEULEN advies

oprichting InfraGeluid
nominatie Heman Wijffels-prijs
oprichting Womack Directional Hearing
lid SWO-werkgroep Fundamenteel Onderzoek Verkeerslawaai
bestuurslid Dutch Serbian Business Council
lid CROW-groep, CPX-methode
promotor TU Delft
onderzoek richtlijnen stille wegdekken en geluidschermen Servië
docent Universidade Federal de Santa Catarina
lid CROW-werkgroep Cwegdek
ISO 9001 gecertificeerd
lid scientific Committee ICSV
ontwikkeling CPX-meetsysteem Brazilië
Director International Iinstitute of Acoustics and Vibrations
Executive International Iinstitute of Acoustics and Vibrations
Scientific Chair, 30th International Congres on Sound and Vibration

Meer lezen op Linkedin?

Dit en meer kunt u vinden op Linkedin!

RECOMMENDATIONS LINKEDIN

“Wim van Keulen is als deskundige op geluidsproblematiek wegdekken een uitermate scherpzinnige en deskundige consultant. Hij weet en de regelgeving en de meetmeetthoden op de juiste wijze uit te te leggen en meetresultaten kritisch op waarde te schatten. 
Bij innovatieve projecten en/of bij afwijkingen durft hij out of box oplossingen aan te dragen die voor opdrachtgever en -nemer in de wegenbouw tot tevredenheid leiden. 
Bij echte geluidsvraagstukken is deze deskundige een eerste aanspreekpunt.”

 

“Wim is an expert in the field of noise by existing and to developed pavements. He is accurate and fits the theoretical ideas into practical solutions. He is a tower of strength and I just can recommend him as a partner of your projects” 

“I am pleased to recommend Wim van Keulen, Wim is one of the view scientists who is able to translate theoretical knowledge into practical solutions! Another quality of Wim is his Psycho-acoustic view on acoustic problems, for example: he designed a pavement with a reduction of zero dB that sounds like a super-silent pavement! Besides his proven quality as acoustical engineer he’s a fine human being (with a great sense of humor), Wim is always interested in the person behind the ‘face’.”

“Wim is an uitstanding expert with no-nonsense approach.”

“Wim van Keulen is one of the most talented and knowledgeable professionals that I have had the privilege of working with in my over 32 years experience in the engineering field. In addition to being able to apply his vast knowledge and ability to explain the most demanding technically challenging engineering topics, it is his non-egotistical manner and sense of humor which makes him a super great person and joy to be around. It doesn't take long to want to consider him as a friend. It is truly a privilege to know him and to have been able to work by his side on the In Situ determination of Acoustic Absorption Noise Coefficient project.”

“With this short text I wish to recommend Wim van Keulen to any person who is facing issues related to noise or acoustics. I know Wim as a highly skilled person with high-end knowledge in the field of noise and acoustics. As a person I know Wim as a scientist, someone who pushes the envelope in his strive to get forward. As an engineer Wim will solve issues even when science does not give answers. Wim is a trustworthy person with whom it is a pleasure to work.”

“Wim is passionate, open and on the highest level an expert in his field. 
Next to that he is a warm human being with the right values in life. 
If you hire Wim, you know you get the best results and a fine human being who is trustworthy. I highly recommend Wim.”

“Wim is a top-scientist and also a nice guy to work with.”

“Wim was a pleasent colleague to work with: critical and good-humoured. I have fond memories of him.”

“Wim is a very knowledgeable person and is able to turn this knowledge into practical solutions. It is nice working with Wim.”

“Wim's insight into perceptual problems has been an inspiration in finding new solutions to binaural auditory processing problems”

>0 publicaties

>0 jaar ervaring

>0 metingen

REFERENTIES

Logos